پیش بینی قیمت آپارتمان در سال 95 و تحلیل های گوناگون از قیمت مسکن در سال 95 - 9 فروردین 95
درباره وبلاگ
خوش آمدید :
فروش ( پیش فروش ) آپارتمان در خیابان فرشته تهران :
جهت اطلاع از قیمت آپارتمان ها و بازدید پروژه با شماره های 02166122699 – 02166122692 -09109808524 حوزه فروش تماس حاصل فرمایید.
https://sites.google.com/site/farasazehgostar/apartment-1
فروش آپارتمان سند اداری و واحدهای , مغازه , تجاری در خیابان آزادی تهران
https://sites.google.com/site/farasazehgostar/apartment-5
فروش واحد های تجاری و آپارتمان های اداری در بر خیابان آزادی تهران : مغازه های داخل پاساژ مناسب برای موبایل ، کامپیوتر ، صنایع دانش بنیان ، صنایع پزشکی ، دندانپزشکی ، علوم آزمایشگاهی و داروسازی
واحد های اداری در متراژ های 60 الی 110 متر مناسب برای دفاتر کلیه شرکت ها
اول منطه زوج و فرد طرح ترافیک با تامین پارکینگ 100 درصد و دسترسی مترو ، BRT
جهت اطلاع از قیمت آپارتمان ها و بازدید پروژه با شماره های 66122699 – 66122692 - 66120538-09109808524 حوزه فروش تماس حاصل فرمایید.
#تهران #اداری #تجاری #مسکونی #مغازه #آپارتمان #ملک #املاک #خرید #فروش #قیمت #مغازه #فرشته #برج #رامسر #ویلا #قیمت آپارتمان #شمال https://sites.google.com/site/farasa
رامسر- آپارتمان - فروش -خرید - آپارتمان اجاره ای - آپارتمان فروشی . + الهیه - املاک - باغ فروشی - تهیه مسکن - خرید آپارتمان - خرید خانه - رهن اجاره - رهنی - زعفرانیه . - زمین صنعتی - زمین فروشی - سوله - فردیس - فرمانیه - فروش آپارتمان - فروش خانه - فروش ویلا - فروش کلنگی . - فروشی - محمودیه - مسکن - مشارکت در ساخت - مشاورین املاک - مغازه - ملک - نیاوران - کارخانه - کرج - کلنگی - یوسف آباد -
قیمت آپارتمان در تهران , قیمت آپارتمان در تهران همشهری , قیمت آپارتمان در تهران همشهری آنلاین , قیمت آپارتمان در تهران روی دیوار , قیمت آپارتمان در تهرانپارس , قیمت آپارتمان در کیش , قیمت آپارتمان در شهرک غرب , قیمت آپارتمان در شهرک اکباتان , قیمت آپارتمان , جدول قیمت آپارتمان در تهران , جدول قیمت آپارتمان مناطق تهران , جدول قیمت مسکن در مناطق تهران , جدول افزایش قیمت مسکن مهر , جدول قیمت مسکن در مناطق تهران , قيمت مسكن در مناطق مختلف تهران+جدول , قيمت مسكن در تهران , قيمت مسكن در سال 94 , قیمت آپارتمان در تجریش , قیمت آپارتمان در شمال تهران , قیمت خانه در شمال تهران , قیمت مسکن در شمال تهران , قیمت مسکن در شمال شرق تهران ,
اطلاعیه پیش فروش آپارتمان اداری و مغازه تجاری در بر خیابان آزادی تهران
https://sites.google.com/site/farasazehgostar/
#تهران #اداری #تجاری #مسکونی #مغازه #آپارتمان #ملک #املاک #خرید #فروش #قیمت #مغازه #فرشته #برج #رامسر #ویلا #قیمت آپارتمان #شمال https://sites.google.com/site/farasa
ملک ,خرید ملک , خرید مسکن , آپارتمان , خرید آپارتمان , خرید ملک در تهران , قیمت آپارتمان سال 95 تهران 09361014411
قیمت آپارتمان سال 95 تهران ، ملک ,خرید ملک , خرید مسکن , آپارتمان , خرید آپارتمان , خرید ملک در تهران ,فروش واحد تجاری در خیابان آزادی , بورس واحد های تجاری مخصوص لوازم پیشرفته پزشکی , دندانپزشکی , مغازه فروش وسایل دندانپزشکی , واحد تجاری اداری وسایل پزشکی و دندانپزشکی , پاساژ تخصصی وسایل پزشکی و دندانپزشکی ، خرید و فروش آپارتمان های اداری در تهران ، بورس تخصصی صنایع پزشکی دندانپزشکی علوم آزمایشگاهی و داروسازی , شرکتهای مواد اولیه , تولید کننده وبازرگانی در رشته های دندانپزشکی ,تجهیزات پزشکی , تجهیزات علوم آزمایشگاهی , داروسازی و زیست فناوری ،آپارتمان اذاری, apartment ,آپارتمان , فروش آپارتمان , خرید آپارتمان , شمال , شمال تهران , فرشته , خیابان فرشته , آپارتمان خیابان آقا بزرگی , خرید آپارتمان در خیابان فرشته تهران , فروش آپارتمان در خیابان فرشته تهران , شمال شهر , تجریش , میدان تجریش ,الهیه , خیابان ولیعصر , خیابان ولیعصر تهران , پارک وی , بلاتر از چهار راه پارک وی , خیابان مقدس اردبیلی , ولنجک , خیابان ولنجک , خیابان آقا بزرگی , خیابان کامران , اداری , آپارتمان سند اداری , قیمت , قیمت آپارتمان
پیش بینی قیمت آپارتمان در سال 95 و تحلیل های گوناگون از قیمت مسکن در سال 95 - 9 فروردین 95
==========================================
وضعیت بازار مسکن تا پایان فصل بهار
در حالیکه برخی از فعالان بازار مسکن از رونق این بازار در سال 95 خبر میدهند، برخی کارشناسان بر این باورند که به دلیل رشد کند تولید ناخالص داخلی تا پایان فصل بهار این رونق مشاهده نشود.
بازار مسکن که از سال 92 وارد رکودی عمیق شد رفته رفته خود را آماده میکند تا وارد رونقی نسبی شده و پس از چند سال با توجه به سیاستگذاریهای صورت گرفته جان دوبارهای به خود گیرد. از آنجا که سیاستگذاران اقداماتی همچون افزایش سقف تسهیلات مسکن، لیزینگ مسکن، کاهش نرخ سود بانکی و... را انجام دادند و در سال گذشته تغییری در این بازار مشاهده نشد، با این حال بسیاری از کارشناسان سال 95 را سال شکوفایی بازار مسکن اعلام کرده و پیشبینی آنها از بازار مسکن 95 مثبت است. اما سوال اینجاست که وضعیت این بازار تا پایان فصل بهار چگونه است؟
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، در همین زمینه یکی از مشاوران املاک و فعالان بازار مسکن پایتخت گفت: با گذشت حدود یک هفته از سال 95 میتوان گفت که تا حدودی بازار رهن و اجاره خوبی را داشتهایم، اما هنوز هم بازار خرید و فروش ملک رونق نگرفته و در رکود به سر میبرد و پیشبینی می شود که رونق بازار رهن و اجاره ادامه یابد، اما در بازار خرید و فروش تا پایان فصل بهار تغییری حاصل نشود.
او در ادامه بیان کرد: در حال حاضر اجارهبهای مسکن تغییری نکرده است اما تا دو ماه دیگر همانند هر سال حدود 10 تا 15 درصد افزایش اجارهبهای مسکن را خواهیم داشت.
در همین رابطه یکی دیگر از مشاوران املاک در شهر تهران اظهار کرد: با توجه به پیام نوروزی رئیسجمهور به وضعیت بازار مسکن در سال 95 امیدوار هستیم و از چند ماه دیگر این بازار رونق میگیرد. البته توجه فعالان بازار مسکن بیش از بازار رهن و اجاره به بازار خرید و فروش ملک است، چرا که به دلیل نیاز مردم به مسکن، بازار رهن و اجاره همیشه از وضعیت خوبی برخوردار است.
او در ادامه در رابطه با وضعیت بازار در فصل بهار گفت: این بازار به دلیل شروع ماه رمضان از خرداد، رونق چشمگیری پیدا نمیکند، زیرا در کشور ما با شروع ماه رمضان تمامی بازارها راکد میشود، ولی به نظر میرسد پس از عید فطر و شروع فصل جابجایی رونقی نسبی را در بازار مشاهده کنیم.
یکی دیگر از مشاوران املاک در رابطه با وضعیت بازار مسکن در سال 95 گفت: این بازار همانند سالهای گذشته همچنان در رکود خواهد ماند و تغییری در آن صورت نخواهد گرفت، به ویژه از اکنون تا پایان فصل بهار هیچ تغییری را در این بازار مشاهده نخواهیم کرد.
او در رابطه با بازار رهن و اجاره مسکن نیز بیان کرد: اگر بخواهیم بازار رهن و اجاره را با سالهای گذشته که بازار مسکن در رکود نبود مقایسه کنیم، میتوانیم بگوییم که میزان معاملات رهن و اجاره نیز نسبت به آن سالها بسیار کم شده است، اما به هر حال باز هم بسیار وضعیت بهتری نسبت به بازار خرید و فروش دارد.
او در ادامه گفت: اکثر اجارهنشینان در پایان سال حاضر هستند که میزان 10 تا 15 درصد به همان قرارداد قبلی اضافه کنند، چرا که میدانند در صورتی که بخواهند ملک بهتری را اجاره کنند، مجبورند که مبلغی به مراتب بالاتر از 10 تا 15 درصد بیشتر از قرارداد قبلی را هزینه کنند و مبلغی را نیز به عنوان کمیسیون پرداخت کنند، در نتیجه میزان معاملات رهن و اجاره هم به این ترتیب پایین آمده است.
اگرچه بسیاری از کارشناسان در پیشبینیهای خود در رابطه با رونق بازار مسکن تا پایان نیمه اول سال صحبت میکنند، اما بیشتر فعالان بازار مسکن عقیده دارند که با توجه به شروع ماه رمضان در خردادماه، رونق بخش مسکن از اواخر تیرماه و با فرا رسیدن عید فطر شروع خواهد شد و تا پایان فصل بهار رونقی در بازار مسکن مشاهده نخواهیم کرد.
بازار مسکن، سال 1394 را با حالت «رکود عمیق» در نیمه اول سال و سپس فاز «پیشرونق» را در اواخر نیمه دوم، پشتسر گذاشت و حالا این پرسش در ذهن دو گروه از فعالان موثر بازار ملک - متقاضیان مصرفی و سرمایهگذاران- نقش بسته است که «آیا سال ۹۵ موتور نیمهخاموش معاملات مسکن روشن میشود؟»
برای پاسخ به این پرسش لازم است اثرگذارترین مولفههای موثر بر فرآیند دورههای رکود-رونق مسکن و از آن مهمتر، محرکهای در دسترس برای رونق این بخش را بررسی و جهت نیروی برآیند را شناسایی کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد ، در وضعیت موجود، با توجه به گشایشهای اقتصادی ناشی از دوره پسابرجام که به شکل آزادسازی داراییهای بلوکهشده دولت و بانک مرکزی و همچنین ورود سرمایهگذار خارجی به حوزههای عمرانی و زیرساختی کشور، بروز پیدا کرده است، شرایط کلی اقتصاد کشور برای رشد هرچند ناچیز اما بهتر از سالهای قبل، فراهم آمده است.
تحت تاثیر رشد اقتصادی،بهطور قطع از یکسو بدهی دولت و پیمانکاران به سیستم بانکی، به تدریج تسویه میشود و از سوی دیگر، سطح درآمدی خانوارها بهبود پیدا میکند. این اتفاق در بلندمدت باعث خواهد شد قدرت تسهیلاتدهی بانکها به بخشهایی که نیاز به وام بلندمدت دارند تقویت و در نتیجه شرایط پرداخت وام خرید مسکن، هم به لحاظ مبلغ تسهیلات و هم به لحاظ حجم فقرهای تسهیلات، بهتر شود.
همچنین بهبود سطح درآمدی خانوارها نیز به افزایش تقاضای موثر و مصرفی در بازار خرید آپارتمان منجر خواهد شد که ماحصل این فرآیند نیز ابتدا رونق معاملات و سپس رونق سرمایهگذاریهای ساختمانی خواهد بود. آثار و پیامدهای مثبت این مولفههای بیرونی و موثر در رونقبخشی به بازار ملک، بعید است از ابتدای سال 95 پدیدار شود.
اما صرفنظر از چشمانداز مثبت بازار ملک در بلندمدت، در حال حاضر یک محرک قوی آماده ورود به این بازار است که با فعال شدن آن، انتظار میرود در کوتاهمدت و میانمدت، معاملات کاملاً مصرفی در بازار مسکن رونق پیدا کند. این محرک، وام خرید مسکن «یکم» است که تا الان، انجام ۴۰ هزار معامله خرید مسکن در کشور طی سال 1395 را تضمین کرده است. تضمین از این بابت که، در فاصله خرداد امسال تاکنون حداقل نزدیک به ۴۰ هزار نفر، با سپردهگذاری در صندوق پسانداز مسکن یکم، منتظر شدهاند با تکمیل دوره زمانی یکساله سپردهگذاری،وامهای ۸۰میلیونی، ۶۰میلیونی و ۴۰میلیونی در تهران، شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک را از بانک مسکن دریافت و نسبت به خرید آپارتمان اقدام کنند.
این صندوق، مشروط به یک سال سپردهگذاری متقاضیان وام خرید با رقمی معادل نصف مبلغ وام، تسهیلات مسکن به سپردهگذاران پرداخت میکند. از آنجا که وام جعاله ۱۰ میلیونتومانی نیز قابلیت اضافه شدن به وام یکم را دارد، در تهران از اواخر بهار سال آینده، گروه قابل توجهی از متقاضیان خرید مسکن با ۹۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی، برای خرید آپارتمان وارد بازار معاملات ملک میشوند.
با این محرک، انتظار بر این است که خرید و فروش آپارتمانهای کوچک متراژ و حداکثر میانمتراژ، رونق بگیرد. در کنار وام صندوق یکم، در حال حاضر تسهیلات ۷۰ میلیونتومانی بدون سپرده نیز در قالب اوراق به متقاضیان پرداخت میشود که البته هر چند، بخشی از مبلغ این تسهیلات صرف هزینه خرید اوراق میشود اما سال آینده جو عمومی خروج از رکود در بازار ملک، میتواند همین وام اوراق را نیز جذاب کند.
طی ۱۰ ماه اول سال 1394، ۱۲۰ هزار معامله خرید مسکن در تهران انجام شد در حالی که سال 1393 حجم معاملات از ۱۶۰ هزار واحد عبور کرده بود. به این ترتیب حجم بازار ملک به لحاظ خرید و فروش واحد مسکونی در تهران، این قابلیت را دارد که در سال 1395 دستکم ۳۰ درصد منبسط شود. با تقویت معاملات مسکن، حداکثر در فاصله یک تا دو فصل، نقدینگیهای آزادشده بسازبفروشها از آپارتمانهای نوساز، امکان ساخت و ساز جدید و رشد سرمایهگذاری ساختمانی را به وجود میآورد.
برای شروع ماراتن جدید حوزه مسکن اظهارات ضد و نقیضی گفته می شود، برخی به شدت نگران از آینده این بازار هستند و برخی امید به رونق دارند.
از سال 92 رکود سنگینی بر بازار مسکن سایه انداخت و تمهیدات و برنامه ریزی ها برای مقابله با این معضل کارساز نشد و امید به رونق این بازار از سالی به سال دیگر رسید و تمام فکر و ذکر مردم و مسئولین به آینده معطوف شد تاسناریویی را بنویسند تا این آشفته بازار به سامان برسد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صبحانه، در این بین اگرچه اتفاقاتی همچون برجام و یا پرداخت وام 160 میلیونی رقم خورد و انتظارها را به سمت گره گشایی از مشکلات این بخش برد اما گزارش های میدانی خبرنگار ما و نیز صحبت بسیاری از کارشناسان بازگوی چیز دیگری است آنها معتقدند تصمیمات دولت برای خروج بازار مسکن از رکود چندان تاثیر گذار نبوده است و همین امر نگرانی از آینده این بازار را بیشتر می کند.
شکوفایی صنعت ساختمان از سال آینده
فرشید پورحاجت دبیر کانون انبوهسازان کشور گفت: خروج از رکود در حوزه مسکن به این وابسته است که دولت چه تمهیداتی را به عنوان سیاستگذار کلان در حوزه مسکن داشته باشد چراکه کمک دولت به این حوزه قطعا شکوفایی در این صنعت را رقم خواهد زد.
وی تصریح کرد: در دولت قبل تمام فعالیت ها معطوف به پروژه مسکن مهر بود و بخشهای دیگر به فراموشی سپرده شد این درحالی است که مسکن مهر هم نتوانست باری از مشکلات این بخش بردارد و خود به یک معضل تبدیل شد.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان کشور اظهار داشت:صنعت ساختمان محرک اقتصاد است و رونق در آن در دیگر بخشها نیز تاثیر مثبت دارد.
پورحاجت به نقش بخش خصوصی در این زمینه اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی به تنهایی قادر به رفع مشکلات بخش مسکن نیست و نیازمند کمک دولت است.
امیدی به آینده مسکن نیست
ابوالحسن میرعمادی عضو جامعه مهندسان مشاور ایران با اشاره به اینکه جریان بازار مسکن و ساخت و ساز زنجیروار به هم متصلاند، گفت: تا وضعیت اقتصادی ، اشتغال و تامین کار برای جوانان صورت نگیرد تعهدات نسبت به خرید و رونق مسکن خصوصا در زمان حال اتفاق نخواهد افتاد.
وی با اشاره به اینکه یکی از پیش نیازهای حرکت مسکن ثبات وضعیت مالی شرکتهای داخلی است، گفت: در حال حاضر وضعیت شرکتهای داخلی به شدت نامناسب است و نمی توانند به تعهدات خود در قبال پرداخت حقوق کارمندانشان عمل کنند.
عضو انجمن مفاخر معماری ایران اظهار داشت: در حال حاضر صنعت ساختمان راکد است که همه این موارد به مسائل اقتصادی برمیگردد.
میرعمادی به روند غلط تورمی طی ده سال اخیر اشاره کرد و گفت: بسیاری از بانکها و نهادهای بزرگ که قدرت اقتصادی داشتند تورم مصنوعی در مسکن و ساختمانهای تجاری ایجاد کردند و این عوارض آنقدر سنگین هستند که دیگر در توان مصرف کننده نیست.
این کارشناس نگرانی شدیدی نسبت به آینده بازار مسکن دارد و معتقد است با شرایط به وجود آمده امیدواری نسبت به این بازار نیست واینطور ادامه داد: تا زمانی که تورم و سود بانکی کاهش نیابد و اشتغال برای جوانان فراهم نشود امیدواری نسبت به این بازار مسکن ندارم.
خروج از رکود با ایجاد اشتغال
احمدرضا سرحدی کارشناس مسکن معتقد است که رکود دو دلیل عمده دارد که تا کنون هیچ کدام از آنها برطرف نشده است و ادامه داد: دلیل اصلی آن چند برابر بودن عرضه در مقابل تقاضای واقعی است چراکه نزدیک به دو میلیون واحد مسکونی وجود دارد که بدون خریدار مانده است.
وی ناتوانی مردم در وارد شدن به بازار مسکن را یکی دیگر از عوامل پا برجایی رکود برشمرد و گفت: مسکن یک کالای بسیار گران قیمت است و هر کسی نمی تواند آن را تهیه کند از سوی دیگر وام های پرداختی در حد توان مالی مردم نیست و حتی در بهترین حالت هم تنها 50 درصد قیمت مسکن را پوشش می دهد پس تا زمانی که اشتغال و درآمد ایجاد نشود و متقاضیان واقعی مسکن توانمند نشوند خروج از رکود غیرممکن است.
خروج از رکود در نیمه دوم سال 95
سرحدی در ادامه یادآور شد: با وجود برجام و امیدواری هایی که برای رونق مسکن ایجاد کرده است ما می توانیم اولین آثار خروج از رکود را در نیمه سال 95 شاهد باشیم.
وی اظهار داشت: اگر همه این موارد به خوبی پیش برود از سال 96 شاهد یک بازار طبیعی خواهیم بود و عرضه و تقاضا می تواند کار خود را انجام دهد و بازار هم گردش مناسبی داشته باشد اما اگر غیر از این باشد و موانعی بر سر راه این مسائل پیش بیاید همچنان در رکود خواهیم بود.
کاهش قیمت مسکن در نیمه اول سال آینده
سرحدی در ادامه عنوان کرد: قطعا افزایش قیمت به این زودی پیش نخواهد آمد زیرا قیمت را معمولا عرضه و تقاضا تعیین می کند اما چون در حال حاضر عرضه مسکن بسیار زیاد است قیمت ها افزایش نخواهد یافت.
این کارشناس مسکن اظهار داشت: نه تنها قیمت ها تورم نخواهند داشت بلکه تورم معکوس اتفاق خواهد افتاد بالا و در نیمه اول سال آینده به جای رشد قیمت شاهد پایین آمدن آن هستیم بنابراین افرادی که قصد خرید مسکن را دارند می توانند این کار را با آرامش انجام دهند.
و در پایان ...
وضعیت کنونی بازار مسکن که با نبود سرمایه گذار، قدرت خرید پایین مصرف کنندگان و عدم همخوانی عرضه و تقاضا روبرو است حکایت از وخیم بودن حالش را دارد پس نیاز است بزرگان کشور آستین بالا بزنند و به فکر چاره باشند زیرا اگر شرایط به همین منوال پیش برود سیاه چاله های رکود عمیق و عمیق تر خواهند شد .
وزیر راه و شهرسازی گفت: بررسی ها نشان می دهد در 30 سال گذشته در پایتخت صدها هزار میلیارد تومان فعالیت عمرانی صورت گرفته است اما نمی توان در این کلانشهر نفس کشید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، «عباس آخوندی» افزود: این هزینه کلان میلیاردی چنانچه به کیفیت بخشی زندگی منتهی نشود، چه مزیتی می تواند به همراه داشته باشد؟
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی تصریح کرد: شرایط یادشده نشان می دهد انسان در حد یک کالا تنزل کرده و آینده نسل کنونی و نسل های بعدی در سیستم مدیریت شهری در حد یک کالا خرید و فروش می شود و اکنون مانده ایم که چگونه زندگی کنیم.
به گفته آخوندی، باید به اندیشه «ایران شهری» بازگشت که در آن شهروند ایرانی محور قرار می گیرد و رابطه هر اقدامی با انسان ایرانی تعریف شود.
بر اساس اندیشه ایران شهری، ایران مرکز تعادل منطقه به شمار می رود و قلمرو فرهنگی اندیشه ایران شهری تا آسیای میانه، یمن، شبه قاره هند و دریای مدیترانه ادامه می یابد.
وی بروز پدیده مهاجرت برخی جوانان کشور را ناشی از حس فقدان تعلق دانست که موجب خروج سرمایههای ملی می شود و در این شرایط نمی توان چندان انتظار توسعه داشت.
وزیر راه وشهرسازی یادآوری کرد: توسعه ملی به یک حس تعلق نیاز دارد که شهروندان را دور هم جمع کند تا برای یک هدف مشترک تلاش و در صورت لزوم، فداکاری و هزینه کنند و بجنگند.
آخوندی حس فقدان تعلق را یک موقعیت منفی و زنگ خطری برای دست اندرکاران فعال در حوزه سیاست گذاری ملی و فرهنگی و هشداری بسیار بزرگ برای کسانی ارزیابی کرد که به آینده ایران فکر می کنند.
وی حس فقدان تعلق را نشانه واضحی از ناکارآمدی سیاست های اجتماعی به کار گرفته شده در کشور خواند و راه درمان این وضع را بازخوانی اندیشه ایران شهری و فراهم سازی زمینه های افزایش حس تعلق به آن برشمرد.
به اعتقاد وزیر راه وشهرسازی، فضاهای عمومی یکی از نخستین عواملی است که برای شهروندان حس تعلق ایجاد می کند.
به گفته وی، در دوره قدیم بازار، میدان، مسجد و تکیه، قهوه خانه ها و زورخانه ها فضاهایی بودند که مردم در آن جمع می شدند.
آخوندی اضافه کرد: نکته مهم این است که فضاهای تاریخی ایران یکی از بهترین موقعیت هایی به حساب می آید که در دوره معاصر می توانند به فضای عمومی تبدیل شوند تا پیوستگی تاریخی را حفظ کنند، بنابراین آنچه به اندیشه ورزی نیاز دارد، فرایند تحول فضاهای قدیم به فضاهایی با کارکردهای جدید است و این همان مفهوم بازخوانی فرهنگی به شمار می رود.
وی ایجاد فضای عمومی را مقدمه ای برای شکلگیری عرصه عمومی دانست و توضیح داد: این فرایند سبب می شود یک زبان گفت وگوی عمومی معاصر خلق شود و در این فضای عمومی زبان گفت وگو با سایر فضاها فرق خواهد داشت. در این فضاها و عرصه عمومی شهروندان با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و احساساتشان را مبادله و قدرت تبادل با دیگران پیدا می کنند.
به گفته آخوندی، فضای ایران شهری محتوایی مطابق خود را طلب می کند تا با آن سازگاری بیشتری پیدا کند و بازآفرینی شهری در بافت های تاریخی، بافت های میانی دچار فرسودگی، بافت های روستایی ملحق شده به شهرها و حتی بافت های حاشیه ای که در کنار شهرها ایجاد شده اند، اهمیت بسزایی دارد.
بهمن ماه 1394 نیز وزیر راه و شهرسازی گفته بود 18 میلیون نفر از جمعیت شهری ساکن در بافت های ناکارآمد حاشیه کلانشهرها، از کیفیت زندگی پایینی برخوردارند.
وی افزوده بود: یک سوم جمعیت شهرنشینان ایران در این بافت ها زندگی می کنند، بنابراین بازآفرینی شهری در این منطقه ها در دستور کار جدی دولت قرار گرفته است.
مدیر علمی طرح جامع مسکن پاسخ داد که توقف بلندمرتبهسازی چه تاثیراتی بر حوزههایی مانند بازار مصالح ساختمانی و قیمت مسکن میگذارد؟
فردین یزدانی درباره تاثیر مصوبه سال گذشته شورای عالی معماری و شهرسازی مبنی بر توقف بلندمرتبهسازی در تهران بر بازار مصالح ساختمانی بیان کرد: اولاً برای ساخت و ساز و استفاده از مصالح ساختمانی برجها، بعضاً از مصالح ساختمانی خارجی بهره گرفته میشود. ثانیاً اینکه حجم مصرف مصالح ساختمانی در این میان آنچنان زیاد نیست که بخواهد در این بخش اثرگذار باشد. اینها مسائلی است که برجسازان چندان از شایعهپراکنی بدشان نمیآید تا قیمت افزایش یابد. از اینرو اگر از این ساخت و سازها به صورت جدی جلوگیری شود، قیمت زمین در سطح شهر تهران به نوعی تعدیل میشود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، وی ادامه داد: اگر این مصوبه به صورت جدی اجرایی شود و تمهیدات اجرایی به گونهای باشد که برجسازان با صرف هزینههای معاملاتی نتوانند این مصوبه را دور بزنند، میتواند آثار کاهشی قیمت داشته باشد. بنابراین توقف ساخت و ساز در این بخش در کاهش مصرف مصالح ساختمانی چندان ملموس نیست. به طور کلی فرآیند توقف در شرایط فعلی، آثار منفی نخواهد داشت.
یزدانی در پاسخ به این سوال که آیا انبوهسازان از این موقعیت برای افزایش قیمت ساختمانها و واحدهای مسکونیشان استفاده نمیکنند و بازار سیاهی در ولنجک، شهرک غرب و منطقه ۲۲ ایجاد نمیشود؟ گفت: به طور طبیعی، تا حدی افزایش قیمت ایجاد میشود که به این افراد معطوف خواهد شد. به طور طبیعی این افراد تلاش میکنند قیمتها را افزایش دهند اما تنها تلاش آنها موثر نخواهد بود و توان اقتصادی آن سمت تقاضا آنچنان قدرت ندارد و نمیتواند افزایش قیمتی به بازار تحمیل کند.
وی در پایان تصرح کرد: اما اگر سال 95 تقاضا تقویت شود، ممکن است افزایش قیمت نیز اعمال شود. اما حد افزایش قیمت به میزان ملموس در بازار اعمال نخواهد شد.
برخی صاحبنظران نسبت به «راکد بودن بازار مسکن» دچار تردید شدهاند و با این تصور که بازار ملک طی چند ماه اخیر تغییر فاز پیدا کرده و از رکود بیرون آمده است، اوضاع کنونی را «رونق» عنوان میکنند.
این «برداشت» در شروع سال جدید که احتمالا با تکیه بر گزارش واپسین روز کاری سال93 بانک مرکزی شکل گرفته، چون شرایط فعلی بازار مسکن را «طبیعی» میداند، اگر «اصلاح» نشود، میتواند در مسیر اصلیترین برنامه وزارت راهوشهرسازی برای احیای مسکن و رفع عوارض سکته سال گذشته بازار، دستانداز ایجاد کند و باز هم زمان تصویب و اجرای آن را عقب بیندازد.
بانک مرکزی 27 اسفند پارسال با انتشار گزارشی از تحولات بازار مسکن شهر تهران، ارقام دو شاخص مربوط به «حجم معاملات خرید آپارتمان» و «متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی» در مدت 11 ماه اول سال 93 را ملاک ارزیابی وضعیت بازار قرار داد و در جمعبندی این گزارش اعلام کرد: رشد قابل ملاحظه 5/ 50 درصدی معاملات مسکن در کنار افزایش 7/ 5 درصدی قیمت، حاکی از شرایط «رونق غیرتورمی معاملات مسکن» است.
هر چند بانکمرکزی در این گزارش، محل رونق را صرفا حوزه خرید و فروش بازار مسکن عنوان کرده اما نهتنها استناد به فقط همین دو شاخص برای تحلیل این حوزه، کفایت نمیکند که برای بررسی وضعیت مجموعه بازار مسکن شامل معاملات و ساختوساز، به اطلاعات آماری بلندمدت و کاملتری نیاز است.
کارشناسان اقتصاد مسکن برای تجزیه و تحلیل کامل این بخش به لحاظ قرار داشتن بازار در حالت رکود یا رونق، معمولا نوسانات 4 مولفه شامل «میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختوساز کل کشور»، «تیراژ آپارتمانسازی در شهر تهران»، «حجم کل معاملات خرید و اجاره» و همچنین «متوسط قیمت مسکن» را مورد تست و سنجش قرار میدهند.
در این میان، با توجه به اینکه رونق یا رکود در یک بخش اقتصادی، از روی میزان رشد تولید و سرمایهگذاری در آن بخش تعیین میشود، مولفه اول یعنی «میزان سرمایهگذاریهای ساختمانی» قلب بازار مسکن به حساب میآید و نبض آن، بیشتر از سه مولفه دیگر، احوال این بازار را منعکس میکند.
البته مولفه دوم مکمل مولفه اول است و حجم معاملات به عنوان مولفه سوم نیز بازتابدهنده آنی از رکود یا رونق میتواند باشد.
همچنین قیمت مسکن به عنوان مولفه چهارم که براساس منطق نباید مبنای اعلام دوره بازار قرار گیرد، به شکل سنتی و تجربی، از تغییر فاز سیکلهای تجاری خبر میدهد.
بررسیها از روند بلندمدت گذشته این 4 مولفه نشان میدهد: بازار مسکن در سال93 کاملا در وضعیت «رکود» بود و امسال دوره «نقاهت» یا همان «اواخر رکود» را پشتسر میگذارد به طوری که در صورت رسیدگی سریع به سکتهای که پارسال در قلب بازار رخ داد، مدت زمان این دوره کوتاه میشود و نشانههای رونق تدریجی از نیمه دوم 94 در بازار مشاهده خواهد شد.
گراف حاصل از تغییرات ثبت شده در میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه ساختوسازهای سراسر کشور طی 8 سال گذشته نشان میدهد: بازار مسکن در سال گذشته وضعیتی مشابه رکود شدید مسکن سال 88 پیدا کرد.
مولفه سرمایهگذاری ساختمانی در سالهای 86 و 91 با دو اوجگیری، ساختوساز را به بیشترین حد در مقایسه با دورههای قبل و بعد از این سالها رساند. در سال 86 به عنوان دوره اوج رونق مسکن، حجم ریالی سرمایهگذاریهای ساختمانی در کل کشور 80 درصد افزایش یافت و سپس با شروع دوره رکود در سال 87، نقطه اوج رکود مسکن در سال88 با ریزش شدید نرخ رشد سرمایهگذاری به سطح 3 درصد، ثبت شد.
در سال 91 نیز دومین «قله» در این گراف 8 ساله، رقم خورد طوری که میزان سرمایهگذاری ساختمانی 55 درصد افزایش یافت. اما از اواخر بهار 92، بار دیگر شیب منفی در شتاب رشد سرمایهگذاری آغاز شد و در پایان نیمه اول سال 93، این مولفه تنها 8 درصد افزایش یافت. بنابراین، رکود مسکن سال 93 از روی کاهش شدید رشد سرمایهگذاریهای ساختمانی مشخص است ضمن اینکه سطح آن هنوز 5 واحد درصد از عمق رکود 88 بالاتر است.
نتایج گراف حاصل از تغییرات مولفه دوم بازار مسکن نیز حکایت از نزول بیسابقه ساختوسازهای مسکونی در شهر تهران دارد.
روند نوسانات این مولفه طی 8 سال گذشته نشان میدهد: تیراژ آپارتمانسازی در تهران یکبار در سال 86 هنگام اوج رونق مسکن، 71 درصد افزایش یافت و بار دیگر در سال 90 با رشد 53 درصدی روبهرو شد که البته آن زمان، ابهام سازندهها از برنامه جدید شهرداری برای سال 91 (طرح تفصیلی) باعث شد ساختوساز یکسال زودتر به اوج برسد. با این حال، در سال 91 حدود 9 درصد دیگر به تیراژ ساختوساز افزوده شد اما در سال 93، سکته در بازار ساختوساز باعث سقوط 52 درصدی نرخ رشد تیراژ در نیمهاول و تشدید این سقوط تا منفی 73 درصد در فصل پاییز شد.
به این ترتیب مختصات کنونی مولفه اول و دوم، کندی شدید در نبض بازار مسکن را روایت میکند و به هیچ وجه، علامتی از رونق در این گرافها دیده نمیشود.
از طرفی، گراف ترسیمشده از حجم معاملات مسکن به عنوان سومین مولفه تعیینکننده رکود یا رونق، نشان میدهد: حوزه معاملات بازار مسکن در سال گذشته اگر چه نسبت به سال 92 بهبود نسبی پیدا کرد اما در مقایسه با سطح رونق سال 91، هنوز فاصله زیادی دارد.
به عبارت سادهتر، در مولفه حجم معاملات مسکن، نکته انحرافی ریز و نامحسوسی وجود دارد که برای در نظر گرفتن آن، نباید تحلیلها را به تغییرات دو ساله این مولفه محدود کرد.
طبق جدیدترین آمارهای رسمی که چند روز پیش توسط سامانه رهگیری منتشر شد، حجم کل معاملات مسکن در تهران در 12 ماه سال 93 حدود 5/ 12درصد نسبت به مدت مشابه سال 92 افزایش پیدا کرد و حجم معاملات خرید نیز در همین مدت با افزایش 32 درصدی مواجه شد. پیشتر بانک مرکزی، رشد معاملات خرید در تهران طی 11 ماه اول سال 93 را 5/ 50 درصد اعلام کرده بود.
اما با لحاظ آمار 12 ماهه، که خرید و فروش آپارتمان در تهران افزایش 30 درصدی نشان میدهد، اگرچه مشخص میشود فضای معاملاتی بازار نسبت به سال 92 گرمتر شده اما انبوه واحدهای نوساز فروش نرفته در بنگاهها از یکسو و انباشت نیاز مسکن در سمت تقاضا از سوی دیگر، سطح پایین معاملات مسکن در سال 93 را بازگو میکند.
همچنین پایینتر بودن حجم معاملات مسکن سال گذشته تهران نسبت به آنچه در سال 91 هنگام رونق بازار، در بازار خرید و فروش آپارتمان اتفاق افتاد نیز تداوم رکود لااقل تا آخرین روز سال گذشته را تایید میکند. در سال 91 حجمی معادل 216 هزار واحد مسکونی در تهران خرید و فروش شد اما در سال 93 این میزان معاملات از 116 هزار واحد تجاوز نکرد. البته بخشی از معاملات سال91 به خریدهای سفتهبازی ناشی از جهش قیمت در آن سال باز می گردد.
اما چهارمین مولفه که معمولا دلالان بازار ملک و فعالان سنتی بازار آن را علامتی از رکود و رونق میدانند نیز وضع سال گذشته بازار مسکن را «رکود» و امسال را «پایان رکود» توصیف میکند.
روند 20 ساله تغییرات قیمت مسکن در تهران نشان میدهد: در زمان اوج رونق، قیمت مسکن نیز با بیشترین رشد همراه میشود و در زمان رکود فعالیتهای ساختمانی، شیب رشد قیمت به پایینترین نقطه میرسد.
در گراف رسم شده از نوسانات نرخ رشد قیمت مسکن طی 8 سال گذشته، پایینترین نقطه یکی برای سال 88 و دیگری برای سال 93 است که به ترتیب بعد از جهش 80درصدی قیمت در سال 86 و صعود نزدیک به 50درصدی در سال 91، رخ داده است.
تغییرات قیمت مسکن در تهران از ابتدای تابستان سال 92 همزمان با کاهش شتاب ساختوساز و آغاز رکود، در مسیر نزولی قرار گرفت و تا پایان سال گذشته، این مسیر ادامه پیدا کرد طوریکه نرخ رشد قیمت مسکن در یکسال 93 به یکدهم یکسال 91 رسید و 7/ 4 درصد شد.
در حال حاضر، با استناد به آخرین نقطه چهار گراف انعکاسدهنده علائم حیاتی بازار مسکن میتوان گفت: اوج رکود مسکن در سال 93 اتفاق افتاد و هنوز نبض بازار کمترین ضربان را دارد.
مسوولان بخش مسکن برای احیای نبض مسکن فارغ از سیاستهایی که سال گذشته به تصویب رساندند، به دنبال یک جراحی اساسی دیگر هستند تا قلب بازار به حرکت بیفتد.
این جراحی قرار است در قسمت «تامین مالی مسکن» انجام شود و برای آن، برنامه افزایش سقف وام خرید مسکن تعریف شده است.
وزارت راهوشهرسازی برای حرکت چرخ ساختوسازهای مسکونی، تقویت بنیه مالی تقاضای مصرفی را برای خرید واحدهایی که در سالهای گذشته توسط سازندهها ساخته شده و هماکنون فروش آنها به بنبست خورده است در دستور کار دارد.
در صورتی که این بنبست با وام خرید باز شود، نقدینگی مورد نیاز سازندهها برای شروع پروژههای جدید از محل فروش نوسازهای از قبل ساخته شده، فراهم میشود و میتوان به مثبتشدن نرخ رشد سرمایهگذاریهای ساختمانی تا نیمه امسال امیدوار بود.
در این میان چنانچه تصور شود بازار مسکن از رکود خارج شده است، امکان فراهم شدن ابزارهایی که از سال گذشته وزارت راهوشهرسازی از دولت و بانک مرکزی برای تامین مالی این بخش مطالبه کرده، سخت میشود.
به گزارش دنیایاقتصاد، در ماههای اخیر مذاکراتی در دولت و بانک مرکزی برای این تخصیص برگزار شده و یک پیشنهاد این است که برای جبران کمبود منابع بانکها برای افزایش وام خرید مسکن، بخشی از بودجه سالانه دولت به عنوان وجوه اداره شده، نزد بانک عامل قرار بگیرد.
این مذاکرات، با توجه به ضربهای که کارخانههای تولید مصالحساختمانی از رکود مسکن خوردهاند و انبار آنها از مصالح سرریز شده است، کماکان ادامه دارد.
وزارت راهوشهرسازی برای بیرون آوردن بازار مسکن از رکود، پیشتر موفق شد سقف وام ساخت در بافتفرسوده را افزایش دهد اما تا زمانی که طرف دیگر بازار –تقاضای مصرفی- توانمند نشود، عرضه به شکل واقعی و ادامهدار تحریک نخواهد شد.
خوش آمدید :
فروش ( پیش فروش ) آپارتمان در خیابان فرشته تهران :
جهت اطلاع از قیمت آپارتمان ها و بازدید پروژه با شماره های 02166122699 – 02166122692 -09109808524 حوزه فروش تماس حاصل فرمایید.
https://sites.google.com/site/farasazehgostar/apartment-1
فروش آپارتمان سند اداری و واحدهای , مغازه , تجاری در خیابان آزادی تهران
https://sites.google.com/site/farasazehgostar/apartment-5
فروش واحد های تجاری و آپارتمان های اداری در بر خیابان آزادی تهران : مغازه های داخل پاساژ مناسب برای موبایل ، کامپیوتر ، صنایع دانش بنیان ، صنایع پزشکی ، دندانپزشکی ، علوم آزمایشگاهی و داروسازی
واحد های اداری در متراژ های 60 الی 110 متر مناسب برای دفاتر کلیه شرکت ها
اول منطه زوج و فرد طرح ترافیک با تامین پارکینگ 100 درصد و دسترسی مترو ، BRT
جهت اطلاع از قیمت آپارتمان ها و بازدید پروژه با شماره های 66122699 – 66122692 - 66120538-09109808524 حوزه فروش تماس حاصل فرمایید.
#تهران #اداری #تجاری #مسکونی #مغازه #آپارتمان #ملک #املاک #خرید #فروش #قیمت #مغازه #فرشته #برج #رامسر #ویلا #قیمت آپارتمان #شمال https://sites.google.com/site/farasa
رامسر- آپارتمان - فروش -خرید - آپارتمان اجاره ای - آپارتمان فروشی . + الهیه - املاک - باغ فروشی - تهیه مسکن - خرید آپارتمان - خرید خانه - رهن اجاره - رهنی - زعفرانیه . - زمین صنعتی - زمین فروشی - سوله - فردیس - فرمانیه - فروش آپارتمان - فروش خانه - فروش ویلا - فروش کلنگی . - فروشی - محمودیه - مسکن - مشارکت در ساخت - مشاورین املاک - مغازه - ملک - نیاوران - کارخانه - کرج - کلنگی - یوسف آباد -
قیمت آپارتمان در تهران , قیمت آپارتمان در تهران همشهری , قیمت آپارتمان در تهران همشهری آنلاین , قیمت آپارتمان در تهران روی دیوار , قیمت آپارتمان در تهرانپارس , قیمت آپارتمان در کیش , قیمت آپارتمان در شهرک غرب , قیمت آپارتمان در شهرک اکباتان , قیمت آپارتمان , جدول قیمت آپارتمان در تهران , جدول قیمت آپارتمان مناطق تهران , جدول قیمت مسکن در مناطق تهران , جدول افزایش قیمت مسکن مهر , جدول قیمت مسکن در مناطق تهران , قيمت مسكن در مناطق مختلف تهران+جدول , قيمت مسكن در تهران , قيمت مسكن در سال 94 , قیمت آپارتمان در تجریش , قیمت آپارتمان در شمال تهران , قیمت خانه در شمال تهران , قیمت مسکن در شمال تهران , قیمت مسکن در شمال شرق تهران ,
اطلاعیه پیش فروش آپارتمان اداری و مغازه تجاری در بر خیابان آزادی تهران
https://sites.google.com/site/farasazehgostar/
#تهران #اداری #تجاری #مسکونی #مغازه #آپارتمان #ملک #املاک #خرید #فروش #قیمت #مغازه #فرشته #برج #رامسر #ویلا #قیمت آپارتمان #شمال https://sites.google.com/site/farasa
از تبادل لینک با شما خوشحال میشویم در صورت تمایل آدرس وبلاگ ما را به همراه شرح وبلاگ در قسمت لینک آدرس سایت و یا وبلاگ خود را وارد نمائید سپس به طور خودکار لینک شما در وبلاگ ما قرار خواهد گرفت .
با تشکر
موضوع وبلاگ ما : معماری و ساختمان سازی نوین
آدرس وبلاگ ما : http://ramsar.aparteman.loxblog.com